Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.04.2010

Prima şedinţă publică în problema actualizării tarifelor la unele resurse energetice

Prima şedinţă publică în problema actualizării tarifelor la unele resurse energetice

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va desfăşura vineri, 16 aprilie, prima şedinţa publică în problema actualizării tarifelor de livrare a gazelor naturale, de producere şi de livrare a energiei electrice şi a energiei termice de către centralele electrice cu termoficare (CET), precum şi a tarifelor la energia termică livrată consumatorilor finali de către CET - Nord şi S.A. „Termocom".

În cadrul şedinţei vor fi prezentate şi discutate calculele noilor tarife la gazele naturale efectuate de S.A. „Moldovagaz" şi poziţia ANRE privind costurile incluse în aceste tarife de către întreprinderea dată. De asemenea, se va discuta proiectul tarifelor de producere şi de livrare a energiei electrice şi a energiei termice de către CET -uri şi a tarifelor la energia termică livrată consumatorilor finali de către CET - Nord şi S.A. „Termocom". Proiectul este plasat pe pagina electronică a Agenţiei: www.anre.md.  

Anterior S.A. „Moldovagaz" a depus la ANRE o cerere în care a solicitat actualizarea tarifelor la serviciile de transportare, distribuţie şi furnizare a gazelor naturale. S.A. „Moldovagaz" a propus majorarea tarifului mediu la gazele naturale livrate consumatorilor finali cu 14,1%: de la 3542 lei/1000 m3 la 4042 lei/1000 m3 (fără TVA de 6%). Întreprinderea şi-a motivat cererea de ajustare a tarifelor prin creşterea preţului de procurare a gazelor naturale în trimestrul II al anului 2010, fluctuaţia cursului de schimb al valutei naţionale, majorarea consumurilor şi cheltuielilor de întreţinere şi deservire a reţelelor de gaze în legătură cu sporirea cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real al economiei, precum şi prin pierderile financiare acumulate în trimestrul I al anului curent, anunţă Serviciul de presă al ANRE.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus