Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.04.2010

O slujbă de pomenire la Catedrala „Naşterea Domnului” din Chişinău pentru victimele accidentului aviatic de lângă Smolensk

O slujbă  de pomenire la Catedrala „Naşterea Domnului”  din Chişinău pentru victimele accidentului aviatic de lângă  Smolensk

Prim-ministrul Vlad Filat a participat astăzi la slujbele religioase oficiate în memoria victimelor accidentului aviatic de la Smolensk, în urma căruia şi-au pierdut viaţa Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, precum şi alţi oficiali ai Republicii Polone.

Premierul, însoţit de reprezentanţi ai Ambasadei Republicii Polone în Republica Moldova, membri ai Cabinetului de Miniştri, politicieni, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Chişinău, enoriaşi, a asistat la slujba de pomenire oficiată la Catedrala „Naşterea Domnului" din Chişinău, oficiată de către un sobor de preoţi în frunte cu episcopul de Hîncu şi vicar al Mitropoliei Chişinăului, Petru.

Prim-ministrul Vlad Filat a participat şi la slujba religioasă oficiată de către Mitropolitul Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Petru.

Vlad Filat şi-a exprimat solidaritatea cu poporul polonez în aceste momente grele pe care le traversează. „În aceste clipe trebuie să fim mai toleranţi şi mai înţelegători şi, precum ne învaţă Sfînta Scriptură, să ne iubim aproapele şi să-i oferim sprijin", a spus Prim-ministrul.

Premierul a mulţumit bisericii ortodoxe pentru slujbele de pomenire şi susţinerea poporului polonez, aflat la mare încercare.

„Republica Moldova a primit sprijin constant din partea Poloniei, fostul preşedinte al Poloniei fiind un om de mare spiritualitate şi energie, care a oferit drepturi şi libertăţi cetăţenilor. Lech Kaczynski a fost un exemplu pentru noi, ne-a învăţat să ajutăm oamenii cît sîntem în viaţă", a mai spus Vlad Filat, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus