Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.04.2010

Ziua de 13 aprilie se declară zi de doliu

Ziua de 13 aprilie se declară zi de doliu

Prim-ministrul Vlad Filat a prezidat astăzi şedinţa extraordinară a Guvernului Republicii Moldova, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărîrea privind declararea zilei de doliu în legătură cu tragicul accident în care şi-au pierdut viaţa Preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, precum şi alţi oficiali ai Republicii Polone.
 
Premierul a dat citire textului Hotărîrii prin care ziua de 13 aprilie 2010 se declară zi de doliu.

În această zi, în toate localităţile, precum şi în misiunile diplomatice şi consulare ale Republicii Moldova de peste hotare: va fi arborat în bernă drapelul de stat; la ora 10.00, în semn de profundă compasiune şi solidaritate cu familiile victimelor şi întregul popor polonez, se va păstra un moment de reculegere.

Guvernul a recomandat autorităţilor publice, întreprinderilor şi organizaţiilor să renunţe la desfăşurarea acţiunilor distractive cu caracter de masă; instituţiilor mass-media să ţină cont de specificul zilei de 13 aprilie 2010 la editarea publicaţiilor şi la formarea programelor în această zi.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că Polonia este un prieten sincer al Republicii Moldova, iar tragedia poporului polonez este şi a noastră, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

Presedintele polonez Lech Kaczynski si alte 95 de persoane au murit, sambata, dupa ce avionul lor s-a prabusit la Smolensk, in conditii de ceata densa. Anchetatorii rusi au declarat ca problemele tehnice nu au cauzat tragedia, fiind inclinati sa puna incidentul pe seama erorii pilotilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus