Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.04.2010

Comentariu al Viceprim-ministrului pentru reintegrare Victor Osipov

Comentariu al Viceprim-ministrului pentru reintegrare Victor Osipov

Autorităţile de la Chişinău deţin informaţii că în ultimele zile structurile securităţii de la Tiraspol au supus unor acuzaţii fabricate de „înaltă trădare" o serie de reprezentanţi ai societăţii civile din Transnistria. Sperăm să fie o exagerare, dar a devenit deja cunoscut arestul lui Ernest Vardanean, jurnalist liber profesionist şi colaborator recent acceptat al unei importante organizaţii internaţionale.
 
Îmi exprim îngrijorarea faţă de soarta acestui om şi fac apel să fie eliberat. Consider că asemenea tertipuri de poliţie politică compromit şi mai mult liderii de la Tiraspol şi pot agrava situaţia în regiune. Astfel de acţiuni contravin tendinţei de întărire a încrederii, de care avem nevoie pentru a soluţiona problemele ce afectează populaţia. Mai mult decât atât, ele încalcă flagrant drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului în regiunea transnistreană.
 
Învinuirile aberante care se spune că ar fi aduse acestui jurnalist, fac din acest caz unul ieşit din comun, care va căpăta o rezonanţă internaţională. Vom întreprinde tot ce este în puterile noastre pentru a contribui la eliberarea cât mai urgentă a lui Ernest Vardanean.
 
Am convenit deja cu şeful Misiunii OSCE în Moldova să intervină pe lângă structurile de la Tiraspol pentru a le determina să-l pună în libertate pe jurnalistul arestat. Vom sensibiliza, de asemenea, partenerii noştri internaţionali implicaţi în formatul „5+2" pentru a se alătura eforturilor de eliberare a jurnalistului şi a altor persoane, dacă mai este cineva arestat în baza acestei false acuzaţii. Reiterez solicitarea către factorii politici de la Tiraspol de a interveni pentru stoparea acţiunilor abuzive şi eliberarea lui Ernest Vardanean.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus