Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.04.2010

Veaceslav Negruţa a avut astăzi o întrevedere cu Paul-Hanri Forestier, reprezentant BERD

Veaceslav Negruţa a avut astăzi o întrevedere cu Paul-Hanri Forestier, reprezentant BERD

Ministrul Finanţelor, Veaceslav Negruţa a avut astăzi o întrevedere cu Paul-Hanri Forestier, reprezentantul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru Republica Moldova, Caucaz şi Belarus.

În cadrul dicuţiilor au fost reiterate şi reconfirmate poziţiile faţă de acordarea unui nou împrumut Republicii Moldova pentru construirea apeductelor, sistemelor de canalizare şi  aprovizionarea cu apă potabilă în unele localităţi din Republica Moldova.

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si Banca Europeana de Investitii impreuna cu proiectul politicii de vecinatate al Uniunii Europene au anuntat ca vor acorda Moldovei un sprijin financiar de 30 de milioane de euro pentru realizarea unui program de dezvoltare a serviciilor pentru aprovizionarea cu apa potabila in localitatile Floresti, Soroca, Hincesti, Ciadir Lunga, Orhei, Leova.

Potrivit MF, în zilele următoare vor avea loc negocierile între Guvernul RM şi reprezentanţii BERD, iar consiliul director al băncii va lua o decizie de alocare a creditului menţionat. Condiţiile de creditare urmează a fi stabilite de grupul de negociatori.

În cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului a fost aprobată componenţa grupului de negociatori din partea RM în vederea obţinerii acestui suport financiar.

Creditul face parte din suma pe care BERD a anunţat că o va oferi RM în cadrul reuniunea Grupului Consultativ la Bruxelles, de la sfârşitul lunii martie curent.  

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus