Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.04.2010

Primarul Dorin Chirtoacă, martor în dosarul Valeriu Boboc

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, s-a prezentat în această dimineaţă la Procuratura Generală a R. Moldova, fiind citat în calitate de martor în dosarul penal pornit pe faptul morţii lui Valeriu Boboc. După audieri, primarul capitalei a menţionat că i-a comunicat procurorului tot ce cunoaşte despre cum a fost omorât Valeriu Boboc în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009 în Piaţa Marii Adunări Naţionale, de către poliţie.

Dorin Chirtoacă a spus că s-a referit la declaraţile martorilor ce se aflau atunci în Centrul Chişinăului, dar şi la imaginile fixate de camerele de luat vederi, care au fost făcut publice ieri, de unde se vede clar cum angajaţii organelor de drept i-au atacat pe tinerii aflaţi în perimetrul Pieţei Marii Adunări Naţionale. În urma acelui masacru a fost omorât şi Valeriu Boboc.

În timpul audierilor, primarul de Chişinău a avut o discuţie telefonică şi cu cetăţeanul Damian Hâncu, stabilit în Franţa, dar care în seara de 7 aprilie s-a aflat alături de Valeriu Boboc. Damian Hâncu a vorbit la telefon şi cu procurorul care instrumentează cazul, menţionând că e gata să vină în R. Moldova să depună mărturii. De asemenea, Dorin Chirtoacă a precizat că Valeriu Boboc a fost recunoscut în imaginile făcute publice ieri chiar de către părinţii săi, după îmbrăcăminte.
Tot astăzi, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut astăzi o întrevedere cu tinerii care au fost maltrataţi şi supuşi tratamentului degradant şi inuman de către poliţie în timpul şi după protestele din 7 aprilie 2009.

Victimele protestelor din 7 aprilie au menţionat, la rândul lor, că dosarele intentate în privinţa poliţiştilor torţionari nu au fost încă finisate, iar unii suferă de diferite boli, provocate de bătăile la care au fost supuşi, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus