Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
01.04.2010

Vlad Filat: Poliţia a fost cea mai politizată structură în cei opt ani de guvernare comunistă

Prim-ministrul Vlad FIlat a efectuat astăzi o vizită la Comisariatul general de poliţie, unde s-a documentat asupra condiţiilor de detenţie, şi a prezidat o şedinţă de lucru cu conducerea Comisariatului. Premierul a fost însoţit de către Victor Catan, ministrul Afacerilor Interne, şi Alexandru Tănase, ministrul Justiţiei.

Referitor la acţiunile ce au avut loc la 7 aprilie 2009, Victor Catan a spus că Ministerul a demarat o anchetă internă privind identificarea persoanelor implicate. Ministrul a menţionat că, în urma anchetei, s-a constat că fosta conducere a Ministerului a comis abuzuri şi nu şi-a îndeplinit atribuţiile de serviciu în noaptea de 7 aprilie.

Ministrul de Interne a spus că imaginile video făcute publice astăzi sînt cunoscute de Minister şi pe marginea lor deja a fost pornită o anchetă.

Vlad Filat a spus că ar fi corect ca cei vizaţi în anchetele demarate pe marginea evenimentelor din 7 aprilie să se autosesizeze şi să se retragă din activitate pînă la elucidarea completă a situaţiei.

După încheierea şedinţei de lucru, Premierul a declarat presei că, în urma dialogului avut cu conducere Comisariatului, Comisarul general Sergiu Cociorva a decis să demisioneze din funcţie.

„Cred că decizia domnului Cociorva este una plină de demnitate", a precizat Premierul.

Vlad Filat a mai spus că R.Moldova are instituţii abilitate cu desfăşurarea anchetelor şi ar trebui lăsate să-şi îndeplinească meseria, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus