Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
01.04.2010

Unde tratăm urgenţele medicale de Paşte

În perioada sărbătorilor de Paşte şi în zilele de odihnă instituţiile medico-sanitare publice din republică vor acorda asistenţa medicală în volumul necesar.

Conform unui ordin al Ministerului Sănătăţii, conducătorii instituţiilor medicale republicane, municipale şi raionale au responsabilitatea de a asigura funcţionarea eficientă a acestora în zilele de 3, 4, 5, 10, 11 şi 12 aprilie.

În cadrul Ministerului Sănătăţii pentru perioada sărbătorilor a fost elaborat un grafic de serviciu al persoanelor cu funcţii de răspundere. Linia fierbinte a serviciului operativ al Ministerului Sănătăţii în perioada sărbătorilor va continua să lucreze în regim non stop (72 10 10 şi linia verde, apel gratuit, 0800 71010).

Centrele de Medicină Preventivă vor asigura supravegherea situaţiei sanitaro-epidemiologice în ţară în perioada dată.

Asistenţa medicală urgentă prespitalicească şi spitalicească va fi acordată în regim continuu.

În toate instituţiile medico-sanitare este asigurat setul de medicamente şi consumabile necesare pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă în volum deplin.

Totodată, Centrul Republican de Transfuzie a Sîngelui a rezervat componente de sînge pentru asigurarea instituţiilor medico-sanitare în caz de necesitate, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus