Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2010

Preşedintele în exerciţiu al OSCE întreprinde o vizită de lucru în Moldova

Potrivit MAEIE, la 31 martie - 1 aprilie, Kanat Saudabayev, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Kazahstan, se va afla în vizită de lucru în Republica Moldova în calitatea sa de Preşedinte în Exerciţiu al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Pe parcursul zilei de joi, Kanat Saudabayev va avea întrevederi cu Mihai Ghimpu, Preşedintele Parlamentului, Preşedinte interimar al R.Moldova, Vlad Filat, prim-ministru, Iurie Leancă, viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Victor Osipov, viceprim-ministru.

Părţile vor aborda subiecte de actualitate de pe agenda OSCE, inclusiv cooperarea în vederea soluţionării conflictelor din regiune, cu accent pe rezolvarea conflictului transnistrean.

În aceiaşi zi, Preşedintele în exerciţiu al OSCE, Kanat Saudabayev, se va deplasa la Tiraspol.

Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa este cea mai mare organizaţie regională din lume în domeniul securităţii. Cele 56 de state membre cuprind arealul geografic de la Vancouver la Vladivostok. Preşedinţia în exerciţiu a OSCE este deţinută pe parcursul unui an calendaristic de către unul din statele membre în conformitate cu decizia Consiliului Ministerial al organizaţiei. Funcţia de preşedinte este îndeplinită de Ministrul Afacerilor Externe.

În 2009, Preşedinţia în exerciţiu a fost deţinută de Grecia. Ultima vizită în Republica Moldova a unui preşedinte în exerciţiu al OSCE a avut loc în 2008, în perioada preşedinţiei finlandeze.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus