Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2010

Începînd cu ziua de astăzi, cetăţenii R.Moldova pot circula liber în România pe o rază de pînă la 50 km

Începînd cu ziua de astăzi, cetăţenii R.Moldova pot circula liber în România pe o rază de pînă la 50 km

Premierul Emil Boc efectuează astăzi o vizită oficială în R.Moldova. După ceremonia de întîmpinare a Premierului român de către Premierul R.Moldova pe Aeroportul Internaţional Chişinău, delegaţiile au mers la Consulatul României la Chişinău, unde au făcut declaraţii de presă şi au înmînat primele permise de mic trafic la frontieră. În baza acestor permise, începînd cu ziua de astăzi, cetăţenii Republicii Moldova pot circula liber în România pe o rază de pînă la 50 km.

Emil Boc a felicitat Guvernul de la Chişinău pentru orientarea clar stabilită spre Uniunea Europeană, menţionînd că drumul spre Europa este dificil, dar drepturile de care vor beneficia cetăţenii Republicii Moldova merită pe deplin aceste eforturi.

„România este şi va fi un susţinător puternic al R.Moldova pe calea integrării europene", a spus Emil Boc.

Premierul român a menţionat că libera circulaţie a cetăţenilor moldoveni pe teritoriul României, pe o rază de pînă la 50 km, este un prim pas, care, cu siguranţă, va fi urmat de multe alte acţiuni realizate împreună cu Guvernul R.Moldova şi Premierul Vlad Filat.

Emil Boc şi-a exprimat speranţa că inaugurarea celor două consulate ale României pe teritoriul Republicii Moldova, planificată pentru luna iulie, 2010, va fi de un real ajutor cetăţenilor moldoveni şi români ce vor utiliza serviciile consulare.

Vlad Filat a mulţumit Premierului României pentru angajamentul plenar faţă de Republica Moldova. Premierul Republicii Moldova a spus că în cinci luni, de cînd prima dată a vorbit cu Emil Boc, au fost obţinute mai multe rezultate palpabile: semnarea Acordului privind micul trafic la frontieră, inaugurarea podului Lipcani- Rădăuţi etc.

„Cel mai important lucru pe care l-am realizat este revenirea la normalitate a relaţiilor dintre Republica Moldova şi România", a precizat Vlad Filat.

Prim-ministrul R.Moldova a spus că intrarea în vigoare a Acordului privind micul trafic la frontieră este un pas enorm în calea liberei circulaţii a cetăţenilor moldoveni şi se depun toate eforturile pentru ca ei să beneficieze de tot ce înseamnă libertăţi şi valori europene, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus