Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
31.03.2010

Colaborare moldo-americană în domeniul chirurgiei plastice şi reconstrucţiei

Medici pediatri, neonatologi, neurologi pediatri, stomatologi şi neurochirurgi din Republica Moldova vor fi instruiţi în cadrul seminarului cu participare internaţională „Actualităţi în patologia cranio-facială la copii", care are loc la Chişinău astăzi, 31 martie.

Concomitent, în perioada 27 martie - 2 aprilie, specialiştii în domeniul chirurgiei plastice şi reconstrucţiei din SUA oferă consultaţii pacienţilor ce suferă de diverse patologii congenitale şi dobîndite în regiunea feţii şi gîtului. Medicii din SUA împreună cu medici din Republica Moldova efectuează operaţii în cadrul Spitalul Clinic Republican, Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coţaga" şi Institutului de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Ocrotirii Sănătăţii Mamei şi Copilului.
În cadrul consultaţiilor oferite de medicii din SUA sunt identificaţi pacienţii ce vor putea beneficia de operaţii plastice şi de reconstrucţie în viitor.

Colaborarea fructuoasă între Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu" şi Şcoala de medicină Wake Forest University din Carolina de Nord, în cadrul căreia au fost organizate multiple programe de perfecţionare şi schimb de experienţă pentru medici din ambele ţări, a fost stabilită în anul 2003, anunţă Serviciul de presă al Ministerului Sănătăţii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus