Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-31/anre-a-facut-public-raportul-despre-activitatea-sa-shi-evolutziile-pietzei-energetice-in-anul-2009-15296.html
Data: Mar 31, 2010 (21:33)

ANRE a făcut public raportul despre activitatea sa şi evoluţiile pieţei energetice în anul 2009

În 2009, Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a continuat ajustarea actelor de reglementare la standardele Uniunii Europene, asigurarea respectării de către operatori a principiilor de eficienţă, continuitate şi fiabilitate a furnizării energiei electrice şi gazelor naturale, precum şi a drepturilor consumatorilor de energie,  se arată în Raportul ANRE privind activitatea sa şi evoluţiile pieţelor din sectoarele reglementate de ea în anul trecut.

Raportul a fost expus astăzi pe pagina de Internet a Agenţiei: www.anre.md şi remis pentru informare, Parlamentului şi Guvernului. El cuprinde două compartimente. Primul - include activităţile principale ale ANRE privind reglementarea pieţei energetice, politica tarifară, protecţia consumatorilor, precum şi o analiză detaliată a calităţii serviciilor de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, analiză făcută în premieră de către Agenţie.   Al doilea compartiment descrie evoluţiile ce s-au produs, anul trecut, pe pieţele energiei electrice, gazelor naturale şi produselor petroliere. El conţine o analiză comparativă a indicatorilor principali ai pieţelor nominalizate, inclusiv consumul, pierderile tehnologice şi comerciale a energiei electrice şi gazelor naturale, evoluţia preţurilor de procurare a acestor tipuri de energie, precum şi a produselor petroliere.

ANRE pregăteşte anual, până la 31 martie, un raport, pentru anul precedent, despre activitatea desfăşurată şi monitorizarea activităţii participanţilor la pieţele din sectoarele reglementate de ea şi plasează raportul pe pagina sa electronică. Agenţia elaborează asemenea rapoarte începând cu anul 2000.