Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.03.2010

Vladimir Voronin a avut o întrevdere cu David Kramer, expert al Fondului German Marshall

Marţi, 30 martie 2010, Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin a avut o întrevedere cu David Kramer, expert al Fondului German Marshall, ex-asistent al Secretarului de Stat al SUA. Pe parcursul discuţiei a fost abordată situaţia social-politică din Republica Moldova, inclusiv criza politică creată şi posibilile căi de depăşire a acesteia.

În context, Vladimir Voronin, a trecut în revistă principalele evoluţii în perioada post-electorală, atrăgînd atenţia asupra multiplelor încălcări ale coaliţiei liberal-democrate în perioada de şase luni de guvernare.

Vladimir Voronin, a specificat că şi ajutorul promis din partea instituţiilor internaţionale sub formă de credite, ar putea avea soarta similară asistenţei acordate Republicii Moldova de pînă la 2001, cînd datoria externă a statului a reprezentat aproape 70 la sută din PIB, iar banii care au fost alocaţi au dispărut fără urmă în buzunarele politicienilor de atunci, mulţi dintre ei revenind astăzi la putere.

Preşedintele PCRM, a lăsat să se înţeleagă că povara ar fi prea mare pentru cetăţenii Republicii Moldova, pentru că la finele anului 2008 datoria externă a fost micşorată pînă la 13% din PIB, iar déjà în condiţiile actuale, datorită noilor credite, aceasta se ridică iarăşi la 60% din PIB.

În ceea ce ţine de depăşirea crizei politice, Preşedintele PCRM a menţionat că partidul pe care îl conduce a propus dialog liderilor AIE, atît după ultima vizită a Preşedintelui Comisiei de la Veneţia, cît şi după decizia celei de-a 82 plenară a Comisiei din 16 martie curent. Vladimir Voronin a specificat că AIE nu a reacţionat pînă în prezent în nici un fel, ceea ce demonstrează o dată în plus că Alianţa intenţionat tărăgănează acest proces, pentru a se menţine cît mai mult la guvernare, anunţă Serviciul de presă al PCRM.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus