Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.03.2010

Decret prezidential

Mihai Ghimpu a promulgat Legea pentru ratificarea Acordului de credit pentru dezvoltare (Proiectul II al Fondului de Investiţii Sociale) între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare, adoptată de Parlament la 25 martie 2010.

Fondul de Investiţii Sociale din Moldova (FISM) este un proiect instituit de Guvernul Republicii Moldova cu suportul Băncii Mondiale şi a Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID).

Proiectul FISM II este finanţat din împrumutul de stat extern de bază acordat în anul 2004 în sumă de cca 20 mln dolari SUA, din suplimentul acordat în vara anului 2009 de cca 5 mln dolari SUA şi din alte surse acordate în calitate de co-finanţare din partea donatorilor externi (Guvernul Suediei, USAID, Guvernul Japoniei, Banca Germană KfW).

Obiectivul de dezvoltare a Proiectului FISM II este orientarea resurselor către populaţia săracă de la sate prin intermediul prestării în comunităţi a unor servicii sociale şi economice mai bune şi consolidarea capacităţilor instituţiilor locale. Proiectul constituie o parte integră a SCERS şi al Strategiei de Asistenţă a Ţării (SAT).

În contextul crizei economice mondiale Guvernul R.Moldova a adresat Băncii Mondiale solicitarea de a acorda a doua finanţare suplimentară a Proiectului FISM II. La 22 februarie 2010 a fost semnat Acordul de credit pentru dezvoltare (Proiectul II al Fondului de Investiţii Sociale) între Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare în sumă de cca 20 mln dolari SUA.

Scopul finanţării adiţionale este de a susţine programul anti-criză al Guvernului de creare a locurilor de muncă şi sporire a veniturilor populaţiei rurale şi urbane prin intermediul activităţilor de reabilitare a infrastructurii social-economice locale, anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

 

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus