Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.03.2010

PCRM înaintează o nouă iniţiativă socială denumită „Proiectul moldovenesc”

Potrivit unui comunicat de presă al PCRM, "Proiectul Moldovenesc" este denumirea noii iniţiative a Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, care se bazează pe o cooperare consolidată cu societatea civilă şi implementarea unei abordări principiale noi în lupta politică.

"O luptă politică adevărată este o luptă a proiectelor, a propunerilor concurenţiale, dar nu un duel verbal. Societatea aşteaptă acum de la noi anume acest lucru şi mai puţine platforme plictisitoare", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, în cadrul prezentării "Proiectului Moldovenesc", adăugând că în rezultatul elaborării şi implementării politicii de partid, care este ruptă de societate, alegătorii participă la alegeri "nu pentru a vota în interesele lor, dar pentru a alege cel mai mic rău".

Actualmente, Partidul Comuniştilor din Republica Moldova este formaţiunea cu cea mai mare reprezentare în Parlamentul moldovean. În rezultatul alegerilor parlamentare anticipate, care au avut loc la 29 iulie 2009, PCRM a obţinut 48 de mandate parlamentare.

PCRM a venit pentru prima dată la guvernarea Republicii Moldova în anul 2001, când a obţinut majoritatea constituţională în Parlament - 71 de mandate. La alegerile parlamentare din anul 2005, PCRM a obţinut 56 de mandate. În rezultatul alegerilor parlamentare, care au avut loc la 5 aprilie 2009, PCRM a obţinut 60 de mandate de deputat, înregistrând a treia victorie consecutiv.

 Alocuţiunea Preşedintelui PCRM, Vladimir Voronin în cadrul reuniunii Activului de partid al PCRM.

REZOLUŢIA adunării activului republican al Partidului Comuniştilor din Republica Moldova

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus