Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.03.2010

Compania aeriană Air Moldova a operat prima cursă pe destinaţia Chişinău-Bucureşti-Chişinău cu aeronava modernă Airbus A320

Pe 29 martie, 2010, compania aeriană Air Moldova a operat prima cursă pe destinaţia Chişinău-Bucureşti-Chişinău cu aeronava modernă Airbus A320 cu o capacitate de 170 de locuri.

Anterior cursele spre Bucureşti erau operate cu aeronava Embraer 120, cu o capacitate de 30 de locuri.

De asemenea, din 28 martie, 2010, compania Air Moldova a majorat frecvenţa zborurilor pe destinaţia Chişinău-Bucureşti, de la 5 pînă la 7 zboruri pe săptămînă.

Printre pasagerii cursei inauguraţionale au fost ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor a Moldovei, Anatol Şalaru, deputaţi ai Parlamentului RM, reprezentanţi ai mass-media.

Anataol Şalaru a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc în aeroportul Henri Coanda din Otopeni, că operarea curselor aeriene zilnice pe destinaţia Chişinău-Bucureşti va permite cetăţenilor ambelor state să călătorească mai rapid şi mai ieftin. De asemenea, potrivit ministrului, noul orar de zbor stabilit va permite o mai bună planificare a călătoriilor, atît în scopuri de afaceri, cît şi pentru vizite.

Secretarul de Stat al ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a României, Anton Marin, de asemenea, a salutat majorarea frecvenţei zborurilor între capitalele ambelor state, exprimîndu-şi certitudinea că noile condiţii de călătorie pe cale aeriană vor contribui la o dezvoltare mai dinamică a relaţiilor bilaterale.

Directorul general al companiei Air Moldova, Iulian Scorpan, a menţionat că Air Moldova va continua să-şi extindă geografia zborurilor, prin lansarea unor noi curse spre capitalele şi oraşele europene. În acest scop, în timpul apropiat, flota companiei va fi completată cu o aeronavă nouă de tipul Embraer190.

Cursele pe ruta Chişinău-Bucureşti vor fi operate zilnic în orele dimineţii cu decolare din Chişinău la ora 6.40, iar în zilele de Luni şi Joi vor fi efectuate suplimentar cursele de seară, cu decolare din Chişinău la ora 18.20.

Costul biletelor este de la 55 euro într-o direcţie cu toate taxele incluse şi 120 de euro tur/retur. Durata zborului este de 40 de minute.

De asemenea, la cursa de inaugurare Chişinău-Bucureşti-Chişinău, operată cu aeronava Airbus A320, s-a desfăşurat acţiunea "Certificat Cadou". Deţinătorii certificatului cadou au obţin dreptul de a efectua, pînă la finele anului 2010, o călătorie cu reducere de 100% din tarif (cu achitarea taxelor aeroportuare) într-o direcţie cu destinaţia Chişinău-Bucureşti sau Bucureşti-Chişinău.

Air Moldova operează zboruri pe 17 destinaţii directe, inclusiv Frankfurt, Viena, Istanbul, Lisabona, Madrid, Bucureşti, Londra, Atena, Larnaca, Roma, Milan, Verona, Paris, Praga, Moscova, Sankt-Petersburg, Varna, relatează Serviciul de presă al companiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus