Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-29/atentat-terorist-la-moscova-cel-putzin-37-de-mortzi-in-doua-explozii-produse-la-doua-statzii-de-metr-15225.html
Data: Mar 29, 2010 (09:51)

Atentat terorist la Moscova: cel puţin 37 de morţi în două explozii produse la două staţii de metrou

Cel puţin 37 de oameni au murit în urma a două explozii care s-au produs la două staţii de metrou din Moscova în această dimineaţă, arată primul bilanţ oficial. Autorităţile cred că ar fi vorba de un atentat terorist.

UPDATE 9.45: Vladimir Putin a pus atentatul pe seama liderului rebel cecen Aslan Maskhadov, însă liderul neagă că cecenii ar fi la originea acestor atentate, potrivit Interfax.

UPDATE 09:40: Surse din cadrul Poliţiei precizează că unul dintre sinucigaşi ar fi o persoană de sex feminin. "Rămăşiţele umane descoperite la faţa locului indică ne duce la concluzia că teroristul sincigaş din staţia Park Kultury era o femeie".

UPDATE 8.55: Bilanţul oficial arată că cel puţin 37 de persoane au murit în cele două explozii de la staţiile de metrou din Moscova. Investigatorii ruşi vorbesc despre atentate sinucigaşe. "Putem pleca de la principiul că explozibilul a fost ataşat de corp, iar 19 persoane sunt moarte", a declarat Siomin, referindu-se la prima explozie, produsă în staţia Lubyanka.

UPDATE 8.50: Alte informaţii vorbesc şi despre o a treia explozie, care nu este însă confirmată. O a teria explozie ar fi avut loc în staţia de metrou din Moscova, Prospect Mira, raportează Life News.

UPDATE 8.40: Centrul Moscovei este blocat în acest moment, iar răniţii sunt evacuaţi cu elicopterele.

UPDATE 8.20: Noul bilanţ neoficial în urma celor două explozii este de 43 de persoane ucise, informează Timesonline.

Cele două explozii produse la metroul din Moscova au avut loc la un interval de 40 de minute una de cealaltă, au declarat surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de BBC.

UPDATE 8.10: Cea de a doua explozie produsă luni dimineaţă în staţia de metrou Park Kultury, la ora 8.38, a provocat moartea a 18 persoane, potrivit agenţiilor ruse, citate de AFP

sursa: Adevarul