Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.03.2010

Iurie Leancă a avut la Bruxelles o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei

Iurie Leancă  a avut la Bruxelles o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei

Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut la Bruxelles o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Constantin Grişcenko.
 
Aceasta a fost prima întrevedere dintre cei doi oficiali, Constantin Grişcenko fiind numit în funcţia de ministru recent, în cadrul noului Guvern de la Kiev.
 
În cadrul întrevederii a fost efectuată o scurtă trecere în revistă a stadiului actual al relaţiilor dintre cele două ţări şi menţionate realizările care au fost deja înregistrate.  
 
Iurie Leancă l-a informat pe omologul său ucrainean că o prioritate a Guvernului R.Moldova este dezvoltarea unor relaţii reciproc avantajoase cu statele vecine. Vicepremierul a menţionat în context că, imediat după venirea la putere, actualul Guvern al R.Moldova a întreprins un şir de acţiuni şi a reuşit relansarea relaţiilor cu statele vecine.
 
Cei doi oficiali au apreciat că există posibilităţi ce urmează a fi valorificate pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale şi au pledat pentru un dialog constructiv în beneficiul cetăţenilor ambelor ţări, relatează Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus