Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2010

Osipov a şi reprezentantul Tiraspolului au apreciat pozitiv discuţiile purtate în cadrul grupurilor de lucru

Astăzi la Chişinău a avut loc o întâlnire a reprezentanţilor politici în procesul de reglementare a conflictului transnistrean din partea Chişinăului şi a Tiraspolului, Victor Osipov şi Vladimir Iastrebceak.

Potrivit Biroului pentru reintegrare, în cadrul întâlnirii au fost examinate chestiuni legate de activitatea grupurilor de lucru pentru întărirea încrederii, asigurarea condiţiilor necesare pentru libera circulaţie a persoanelor şi bunurilor, activitatea agenţilor economici din regiunea transnistreană, funcţionarea şcolilor cu predare în baza grafiei latine, respectarea drepturilor omului şi altele.

Interlocutorii au apreciat pozitiv discuţiile purtate în cadrul grupurilor de lucru, în particular vizând eliminarea taxelor pentru unele produse provenite de pe malul drept. S-a convenit asupra continuării dialogului privind sprijinirea populaţiei şi facilitarea activităţii întreprinderilor; identificarea unor soluţii adecvate pentru problemele cu care se confruntă şcolile moldoveneşti şi pentru asigurarea drepturilor omului în regiune;  realizarea unor proiecte concrete de infrastructură şi mediu; antrenarea comunităţilor locale în cadrul euroregiunii „Nistru".

Participanţii la întâlnire s-au informat reciproc despre consultările purtate recent la Moscova şi Kiev pe marginea procesului de reglementare a conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus