Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.03.2010

Oamenii de afaceri portughezi manifestă interes faţă de R.Moldova

Potrivit MAEIE, la 25 martie, Mihai Căpăţînă, Secretar General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu un grup de oameni de afaceri din Republica Portugheză, aflaţi în vizită în ţara noastră cu ocazia participării la Forul economic moldo-portughez, care se desfăşoară astăzi la Chişinău.

Secretarul General s-a referit la evoluţiile economice şi la condiţiile pe care autorităţile moldoveneşti le asigură investitorilor străini, pronunţându-se pentru dinamizarea, diversificarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale între ţările noastre pe diverse planuri. El a povestit oaspeţilor despre avansarea procesului de integrare a ţării noastre în Uniunea Europeană şi, cu titlu special, a relatat despre rezultatele Conferinţei Donatorilor pentru Republica Moldova, desfăşurată la 24 martie curent la Bruxelles.

În cadrul dialogului a fost exprimată speranţa că intensificarea dialogului moldo-portughez va crea premise favorabile pentru valorificarea cât mai eficientă a potenţialului bilateral, inclusiv pentru înfiinţarea unor noi întreprinderi mixte.

La întrevedere a participat dl Alexandre Vassalo, Ambasadorul Republicii Portugheze în Republica Moldova cu reşedinţa la Bucureşti.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus