Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2010

Jerzy Buzek: Văd că aveţi o viziune clară referitor la ce aveţi de făcut şi noi vă vom acorda sprijinul necesar în acest sens

Jerzy Buzek: Văd că  aveţi o viziune clară referitor la ce aveţi de făcut şi noi vă vom acorda sprijinul necesar în acest sens

Vlad Filat a avut astăzi un mic dejun de lucru cu Jerzy Buzek, Preşedintele Parlamentului European. Interlocutorii au abordat chestiuni ce ţin de recenta Şedinţă a Grupului Consultativ - Forumul „Parteneriat pentru Moldova", acţiunile întreprinse de Guvernul de la Chişinău în vederea realizării obiectivului de integrare europeană, negocierile privind liberalizarea regimului de vize, situaţia internă din Republica Moldova.

Oficialul european a menţionat că Bruxelles-ul are nevoie de astfel de parteneri şi salută eforturile de apropiere a acestora de UE.

Jerzy Buzek a menţionat importanţa asigurării unei stabilităţi politice în Republica Moldova prin prisma discuţiilor pe marginea modificării Constituţiei.

În context, oficialul a declarat că împărtăşeşte pe deplin recomandările Comisiei de la Veneţia şi a menţionat necesitatea urmării acestora.

„Constat că aveţi curaj şi înţelegeţi ce înseamnă cu adevărat o ţară liberă şi democratică. Văd că aveţi o viziune clară referitor la ce aveţi de făcut şi noi vă vom acorda sprijinul necesar în acest sens", a declarat Jerzy Buzek.

Prezentă la micul dejun de lucru, Monica Macovei, şefa delegaţiei Parlamentului European pentru Republica Moldova, a menţionat necesitatea susţinerii RM.

„Noi putem să ajutăm şi trebuie să mergem în R.Moldova, să declarăm sprijin deplin pentru atingerea obiectivelor pe care le-a stabilit", a declarat Monica Macovei.

Vlad Filat a menţionat importanţa Şedinţei Grupului Consultativ - Forumul „Parteneriat pentru Moldova". „Suportul financiar este important pentru noi, dar şi mai important este suportul moral al partenerilor noştri de dezvoltare", a precizat Premierul.

Prim-ministrul a solicitat concursul lui Jerzy Buzek pentru urgentarea procesului de luare a deciziei referitor la aprobarea pachetului de asistenţă macroeconomică pentru R.Moldova. Oficialul european a dat asigurări că va face tot posibilul în acest sens, anunţă Serviciul de presă al Guvernului

Briefingul sustinut de Presedintele Parlamentului European Jerzy Buzek si Prim-ministrul R.Moldova Vlad Filat, la Bruxelles, in aceasta dimineata, poate fi urmarit aici.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus