Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.03.2010

Filat: „La începutul acestui an avem deja înregistrată o creştere economică de 2%

Filat: „La începutul acestui an avem deja înregistrată o creştere economică de 2%

Vlad Filat a avut joi, 25 martie, o întrevedere cu Olli Rehn, Comisar european pentru afaceri economice şi monetare. La întrevederea cu Comisarul Olli Rehn, premierul a vorbit despre Programul de stabilizare şi relansare economică a R.Moldova pentru perioada 2009-2012 şi măsurile întreprinse deja în această direcţie.

„La începutul acestui an avem deja înregistrată o creştere economică de 2%. Nu este mult, dar importantă este tendinţa pozitivă care se înregistrează", a precizat Prim-ministrul.

Vlad Filat a vorbit şi despre lansarea cu succes la 12 ianuarie curent a negocierilor pe marginea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, dar şi despre lansarea dialogului privind liberalizarea regimului de vize.

Comisarul Olli Rehn s-a arătat interesat de situaţia economico-financiară din R.Moldova şi a felicitat Premierul pentru acordul negociat cu Fondul Monetar Internaţional.

Comisarul a spus că rezultatele obţinute de R.Moldova ca urmare a implementării reformelor de către noul Guvern sînt încurajatoare.

„Vă îndemn să continuaţi în acelaşi ritm şi să înregistraţi şi mai multe progrese economice. Noi vom susţine eforturile Dvs.", a spus Comisarul, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus