Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.03.2010

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Comisarul european pentru Afaceri Interne

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Cecilia Malmstrom, Comisar european pentru Afaceri Interne. Întîlnirea a avut loc în cadrul vizitei oficiale pe care Premierul o efectuează la Bruxelles în perioada 23-26 martie.

Premierul a făcut o trecere în revistă a situaţiei ce ţine de justiţie şi afacerile interne, menţionînd că Executivul a pornit procesul de reformare a poliţiei, de combatere a corupţiei, eliminare a torturii, combatere a traficului de fiinţe umane.

Prim-ministrul a spus că modernizarea sectorului justiţiei şi afacerilor interne reprezintă angajamente-cheie asumate de către Guvernul Republicii Moldova. Vlad Filat a mulţumit pentru suportul şi consilierea oferită de către Comisia Europeană în procesul de realizare a acestor obiective, menţionînd importanţa acestui ajutor în continuarea reformelor.

Prim-ministrul a spus că Moldova îşi doreşte foarte mult să beneficieze de regimul liberalizat de vize şi în acest sens se întreprind mai multe acţiuni, cum ar fi introducerea din ianuarie 2011 a paşapoartelor biometrice, demararea unor măsuri suplimentare pentru gestionarea eficientă a situaţiei la frontieră.

Cecilia Malmstrom a salutat prezenţa delegaţiei Guvernului la Bruxelles, menţionînd că Uniunea Europeană este gata să susţină eforturile Republicii Moldova pe calea integrării europene.

Comisarul s-a arătat convinsă de faptul că, la data de 15 iunie, 2010 va fi lansat dialogul privind liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Prim-ministrul a adresat Comisarului european invitaţia de a vizita Republica Moldova. La întrevedere a participat şi Vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus