Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2010

Procuratura dezminte declaraţiile lui Mark Tkaciuk

Procuratura dezminte declaraţiile lui Mark Tkaciuk

În replică la declaraţiile lansate astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de deputatul Mark Tkaciuk, prin care acuză reţinerea a doi membri ai Clubului Sportiv „Pancrateon" din mun. Bălţi ca fiind "executarea comenzilor politice", Procuratura Generală precizează că este vorba de o denaturare a realităţii.

Potrivit Serviciul de presă al Procuraturii Generale, la 9 martie 2010, Procuratura Generală în comun cu Ministerul Afacerilor Interne au efectuat percheziţii la mai multe imobile din municipiul Bălţi.

Temei pentru efectuarea percheziţiilor au servit rapoartele ofiţerilor operativi ai MAI precum că boxerii din respectivul club s-ar ocupa cu acţiuni ilegale (deţinerea de arme, muniţii şi droguri). Concomitent, apărînd suspiciuni şi asupra implicării active a membrilor clubului în dezordinile de masă din 7 aprilie 2009, precum şi în explozia din 14.10.2009.

În contextul expus, s-a decis efectuarea percheziţiilor la sediul clubului „Pancrateon" condus de Iachimov Iuri, însă obiecte interzise nu au fost depistate, fiind ridicate pentru verificare doar registre cu membrii clubului.

Ca rezultat al percheziţiei la domiciliul cet. Blajevschi Serghei din mun. Bălţi, s-a depistat circa 100 grame trotil, iar la domiciliul cet. Iachimov Eugen a fost depistat un încărcător de la automat AK şi 42 cartuşe de luptă de calibrul 5,45.

Pe faptul depistării obiectelor enumerate a fost pornită urmărirea penală, conform semnelor componente ale infracţiunii prevăzute de art. 290 alin.(1), 292 alin.(1) Cod penal, persoanele menţionate mai sus fiind reţinute pentru 72 ore.

Prin ordonanţele din 11 martie 2010 cet. Blajevschi Serghei a fost pus sub învinuire de comiterea infractiunii prevazute de art. 292 alin.(1) Cod penal, iar Iachimov Eugen a fost pus sub învinuire în baza art. 290 alin.(1) Cod penal.

Prin încheierile Judecatoriei Centru din 12.03.2010 persoanelor nominalizate li-a fost aplicată masura de reprimare sub forma de arest pe un termen de 30 zile.

La 19 martie 2010, Curtea de Apel Chişinău a menţinut încheierea Judecătoriei sect.Centru.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus