Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.03.2010

Pentru construcţia şi amenajarea zonei „Valea Morilor” sunt necesare peste 200 milioane Euro

Consiliul municipal Chişinău a aprobat astăzi Concepţia privind amenajarea zonei de agrement „Valea Morilor". În continuare, în decurs de 2 luni, municipalitatea va elabora caietul de sarcini pentru anunţarea unui concurs investiţional pentru dezvoltarea zonei „Valea Morilor". De asemenea, conceptul urmează a fi supus unei expertize ecologice.

Concepţia a fost elaborată de Institutul de proiectări „Chişinău-proiect". Potrivit proiectului, în zona de agrement se prevăd lucrări de reamenajare, reconstrucţie şi construcţie a 34 de obiective. Concepţia prevede amplasarea în zona de agrement a unui hotel, obiective de menire socială, localuri de agrement, sport şi odihnă, oficii, restaurante acvatice, aqua-park etc. Reconstrucţia zonei de agrement se propune în două etape. Iniţial în proiect este elaborată schema amplasării loturilor propuse spre proiectare şi construcţia obiectivelor cu zonele de investigare suplimentară.

Se estimează că pentru construcţia şi amenajarea zonei „Valea Morilor" sunt necesare peste 200 milioane Euro, surse ce urmează a fi investite de către investitor, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus