Trimite e-mail | Printeaza
Politic
23.03.2010

Mihai Ghimpu a avut astăzi o întrevedere cu un grup dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Franţa

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, a avut astăzi o întrevedere cu un grup dintre cei mai influenţi oameni de afaceri din Franţa în frunte cu Pierre Moraillon, Preşedintele Consiliului şefilor de întreprinderi Franţa - Ţările Europei Centrale şi Orientale în cadrul MEDEF Internaţional, consilier special şi membru al Comitetului executiv al Băncii de investiţii CALYION CREDIT AGRICOLE CIB.

Salutând prezenţa unui grup atât de impunător al oamenilor de afaceri francezi la Chişinău, Preşedintele Mihai Gimpu a subliniat faptul că în condiţiile actualei crize economice mondiale, Republica Moldova are nevoie ca niciodată de investiţii străine. Relaţiile comercial-economice moldo-franceze se desfăşoară în baza Acordului de Parteneriat şi Cooperare Republica Moldova - Uniunea Europeană şi statele membre UE. Acest fapt este în unison cu aspiraţiile de integrare europeană a Republicii Moldova, a spus Mihai Ghimpu.

Actualmente în Republica Moldova funcţionează 75 de întreprinderi cu capital francez. Soldul investiţiilor franceze, alocate potrivit situaţiei din 1 octombrie 2009, constituie 2,6 mlrd lei, ceea ce reprezintă 10,9% din suma totală a investiţiilor străine în Republica Moldova.

Oamenii de afaceri francezi s-au referit la intenţiile de a realiza proiecte comune cu partenerii din Republica Moldova, în special în domeniul infrastructurii.

La întâlnire a participat Pierre Andrieu, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Franceze în Republica Moldova, Preşedinte de onoare al Clubului de afaceri Franţa - Moldova, relateză Serviciul de presă al legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus