Trimite e-mail | Printeaza
Economie
22.03.2010

O delegație a MEDEF International se va afla în vizită la Chișinău la 22 și 23 martie

O delegație a MEDEF International, compusă din cincisprezece șefi de întreprinderi, se va afla în vizită la Chișinău la 22 și 23 martie. Ea va fi însoțită de reprezentanții întreprinderilor franceze deja prezente în Moldova, la fel și de Pierre Andrieu, Ambasador al Franței în R.Moldova, Bernard Paitreault, sef al Serviciului Economic pentru Ucraina și Moldova cu reședință la Kiev și Jean-Francois Myard, Președinte Director General al Mobiasbanca-Groupe Société Générale și Președinte al Clubului de Afaceri Franța Moldova.

Delegația va fi condusă de Pierre Moraillon, Președinte al Consiliului Șefilor de Întreprinderi Franța - Țări ale Europei Centrale și de Est a MEDEF International, Special Advisor, Member of the Executive Committee CIB, Head of Group Coverage Projects du groupe bancaire CALYON.

Delegația va fi primită de Mihai Ghimpu, Președinte interimar al R.Moldova, Vlad Filat, Prim-ministru, Valeriu Lazăr, vice Prim-ministru, Ministru al Economiei, Veaceslav Negruță, Ministru al Finanțelor și Dorin Chirtoacă, Primarul orașului Chișinău.

Pe lângă întrevederile sectoriale cu Miniștrii de Interne, al Mediului și al Transporturilor și Drumurilor, delegația se va întâlni cu reprezentanții instituțiilor financiare internaționale prezente în Moldova (BERD, BEI, FMI, Banca Mondială).

Această vizită se înscrie completamente în strategia Ambasadei Franceze - de consolidare a relațiilor economice și comerciale între Franța și Moldova. Ea reflectă dorința de a vedea dezvoltarea noilor investiții franceze și noi fluxuri de afaceri în țară. Din punct de vedere politic, această vizită demonstrează sprijinul Franței și a mediului ei de afaceri pentru reformele guvernului moldovenesc și apropierea dintre Moldova și Uniunea Europeană.

MEDEF International este o organizație ce reunește în Franța și în străinătate întreprinderi de toate taliile și din toate sectoarele de activitate, inclusiv cele mai mari grupuri franceze, doritoare de a investi sau de a se dezvolta pe plan internațional.

Misiunea sa principală este de a pune în relație întreprinderile franceze cu reprezentanții principali publici și privați în alte țări.

În continuare, delegația MEDEF International își va continua vizita la București.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus