Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.03.2010

Baconschi a pledat la Bruxelles pentru un ajutor financiar sporit pentru Moldova

Baconschi a pledat la Bruxelles pentru un ajutor financiar sporit pentru Moldova

Ministrul de externe Teodor Baconschi a discutat luni la Bruxelles, la reuniunea omologilor săi, despre asistenţa financiară UE pentru R. Moldova, încurajând statele membre să acorde un ajutor financiar sporit, informează MAE.

Cu privire la R. Moldova, în cadrul reuniunii a fost abordată şi asistenţa financiară pentru Chişinău. Ministrul român de externe a semnalat importanţa accelerării procedurilor pentru acordarea sprijinului financiar al UE pentru Republica Moldova şi a informat despre decizia guvernului român de a acorda un pachet de asistenţă financiară de 100 milioane de euro.

În contextul desfăşurării Conferinţei Donatorilor pentru Republica Moldova, în cadrul căreia vor fi discutate priorităţile vizate de susţinerea financiară directă, ministrul român a încurajat şi celelalte state membre să îşi sporească asistenţa financiară către Republica Moldova. Au fost încurajate progresele în vederea încheierii unui Acord de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi lansarea dialogului pentru liberalizarea regimului de vize, potrivit MAE. (NewsIn)

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus