Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.03.2010

Andrei Popov a discutat la Viena reglementarea transnistreană

Andrei Popov a discutat la Viena reglementarea transnistreană

Potrivit MAEIE, în perioada 18 - 19 martie curent, dl Andrei Popov, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a purtat o serie de consultări cu factori decizionali din cadrul OSCE. Au avut loc întrevederi cu Ambasadorul Kazahstanului, ţara care în prezent exercită Preşedinţia OSCE, Secretarul General al OSCE, precum şi cu reprezentantul viitoarei Preşedinţii a OSCE - Ambasadorul Lituaniei. De asemenea, oficialul moldovean a avut întrevederi cu Ambasadorii Marii Britanii, Federaţiei Ruse, SUA, Franţei, României, Suediei, Poloniei, acreditaţi pe lângă OSCE.

În cadrul discuţiilor, Viceministrul Popov a informat interlocutorii despre situaţia politică din Republica Moldova şi eforturile autorităţilor moldoveneşti vizând promovarea reformelor structurale şi dinamizarea procesului de integrare a ţării în Uniunea Europeană. De asemenea, factorii diplomatici de la Viena au fost familiarizaţi cu priorităţile de politică externă şi eforturile Guvernului de la Chişinău vizând promovarea procesului de soluţionare a conflictului transnistrean şi reintegrarea ţării. În acest context,  partenerii externi au fost informaţi despre situaţia actuală în regiune şi abordarea autorităţilor moldoveneşti vizând reglementarea transnistreană, axată pe principiile universal recunoscute ale dreptului internaţional şi interesele cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Discuţiile purtate au scos în evidenţă sprijinul ferm al partenerilor externi pentru reluarea, pe parcursul anului 2010, a negocierilor oficiale în formatul „5+2". De asemenea, a fost salutată relansarea activităţii grupurilor de lucru privind măsurile de consolidare a încrederii, precum şi a fost încurajată promovarea altor acţiuni menite să intensifice interacţiunea între cele două maluri ale Nistrului. Factorii relevanţi din cadrul OSCE au reconfirmat sprijinul ferm pentru soluţionarea conflictului transnistrean în baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus