Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.03.2010

Jean-Louis Laurens: Autorităţile Consiliului Europei au o atitudine pozitivă faţă de relaţiile cu R.Moldova

Jean-Louis Laurens: Autorităţile Consiliului Europei au o atitudine pozitivă  faţă de relaţiile cu R.Moldova

Vlad Filat a avut o întrevedere cu delegaţia Consiliului Europei, condusă de Jean-Louis Laurens, Director General al Direcţiei Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei

Jean-Louis Laurens a specificat că, în cadrul vizitei respective, delegaţia are drept scop de a analiza situaţia creată în Republica Moldova şi a identifica soluţii de susţinere a eforturilor autorităţilor moldoveneşti orientate spre depăşirea crizei şi intensificarea relaţiilor de cooperare cu statele membre ale Consiliului Europei şi cu UE.

„Autorităţile Consiliului Europei au o atitudine pozitivă faţă de relaţiile cu Republica Moldova", a specificat oficialul european, remarcînd schimbările care au avut loc în ţara noastră de la ultima sa vizită la Chişinău, care a avut loc în aprilie 2009, într-un context diferit de cel actual.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat că aceste schimbări se datorează sprijinului acordat de către instituţiile europene, inclusiv a Consiliului Europei. Premierul a exprimat gratitudine oficialului european pentru asistenţa acordată Republicii Moldova pe parcursul celor 15 ani de colaborare în cadrul Consiliului Europei şi a dat o apreciere înaltă rolului Consiliului Europei în procesul dezvoltării proceselor democratice din Republica Moldova.

Totodată, Prim-ministrul a menţionat că în cele şase luni de la instaurare, Guvernul a reuşit să stabilizeze situaţia economică, ceea ce a însemnat promovarea reformelor, uneori nepopulare, însă absolut necesare.

În context, Prim-ministrul Vlad Filat a remarcat faptul că Republica Moldova se află în plin proces de negociere a Acordului cu privire la asociere cu UE, prima rundă al căruia deja a avut loc la Chişinău, în luna ianuarie curent, următoarea fiind planificată pentru săptămîna viitoare.

„În condiţiile în care alegerile anticipate sînt inevitabile, sarcina Guvernului este de a asigura administrarea eficientă a ţării, precum şi de a pregăti şi desfăşura alegerile astfel încît acestea să fie libere şi democratice", a conchis Prim-ministrul, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus