Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.03.2010

Preşedintele APCE Mevlüt Çavuşoğlu va face o vizită în Moldova

În perioada 23-25 martie curent R.Moldova va fi vizitată de noul Preşedinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Mevlut Cavuşoglu, iar la începutul lunii aprilie la Chişinău se va afla într-o vizită de documentare raportorii pentru R. Moldova a Comisiei de Monitorizare a APCE, Josette Durrieu şi Egidius Vareikis. Despre importanţa acestor vizite ale oficialilor europeni s-a vorbit în cadrul întrevederii de astăzi a Preşedintelui Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, cu delegaţia Consiliului Europei în frunte cu Jean-Louis Laurens, Director General al Direcţiei Democraţie şi Afaceri Politice al CoE.

Vizita delegaţiei CoE în Moldova are drept scop evaluarea realităţilor din Republica Moldova, dezvoltarea cooperării republicii noastre cu Consiliul Europei şi aprofundarea relaţiilor cu statele membre ale Consiliului Europei.

Jean-Louis Laurens a afirmat că deşi Republica Moldova mai rămâne pe agenda de monitorizare a Consiliului Europei, motivele nu mai sunt acele din trecut, ceea ce constituie un fapt îmbucurător. Reprezentanţii CoE salută procesele de democratizare din Republica Moldova, a mai spus oficialul european, anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus