Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-16/un-om-de-afaceri-din-turcia-vrea-sa-investeasca-100-mln-euro-in-r-moldova-15044.html
Data: Mar 16, 2010 (22:10)

Un om de afaceri din Turcia vrea să investească 100 mln. euro în R.Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu oamenii de afaceri Mete Bora şi Sinan Bora  din Turcia.

Mete Bora, preşedintele Companiei "Leo Grand" SRL,  a făcut o prezentare a afacerilor demarate în R.Moldova, dar şi a planurilor de viitor.

"Cei doi fii ai mei în permanenţă se află în Republica Moldova, iar climatul favorabil de aici ne determină să continuăm seria investiţiilor. În acest context, am demarat două noi proiecte, valoarea totală a cărora este sub 100 mln. euro", a precizat Mete Bora.

Mete Bora a spus că unul din proiectele lansate este construirea, în comun cu un grup comercial din SUA, a unui spital modern, dotat cu utilaj performant. Un alt proiect ţine de construirea unei staţii de producere a energiei eoliene la sudul republicii.

Mete Bora a comunicat că primele investiţii efectuate în Republica Moldova au fost făcute acum 11 ani. De atunci şi pînă la momentul de faţă, în total au fost efectuate investiţii în valoare de peste 100 mln. euro şi create circa o mie locuri de muncă.

"Momentan noi avem afaceri în SUA, România, Rusia, Libia. Republica Moldova este un stat  în care ne simţim foarte bine, de aceea ne dorim să investim aici  şi să diversificăm spectrul de afaceri", a precizat Mete Bora.

Mete Bora, care este şi Preşedintele Congresului Internaţional al Cetăţenilor de Onoare, a făcut o prezentare a organizaţiei pe care o conduce, menţionînd că în toamna anului 2010, la Istanbul va avea loc o conferinţă dedicată crizei financiare mondiale, la care vor participa delegaţi din 65 de state. În acest context, el l-a invitat pe Vlad Filat  să delegheze persoanele ce vor reprezenta Moldova la acest eveniment, anunţă Serviciul de presă al Guvernului .