Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.03.2010

Mihai Ghimpu a semnat un decret privind eliberarea lui Sergiu Crutco din funcţia de judecător de instrucţie la Judecătoria Centru

Preşedintele interimar al R.Moldova Mihai Ghimpu a semnat un decret privind eliberarea lui Sergiu Crutco din funcţia de judecător de instrucţie la Judecătoria Centru, municipiul Chişinău.

Anterior, prin hotărârea din 12 ianuarie 2010, Consiliului Superior al Magistraturii a decis să respingă cererea lui Sergiu Crutco de a fi propus Preşedintelui Republicii Moldova pentru numirea în funcţia de judecător de instrucţie până la atingerea plafonului de vârstă şi a propus eliberarea lui pe motivele expirării împuternicirilor.

Printre argumentele invocate de Consiliul Superior al Magistraturii este faptul că judecătorul Sergiu Crutco a judecat cauzele legate de evenimentele din 7 aprilie 2009 în incinta Comisariatului General de Poliţie, ce reprezintă o încălcare gravă a Constituţiei şi a Codului de procedură penală.

Prin alte decrete prezidenţiale au fost eliberaţi Sergiu Ceban din funcţia de judecător de instrucţie la Judecătoria Floreşti, şi Alexandru Guţcal din funcţia de judecător şi preşedinte al Judecătoriei Ocniţa, în baza cererilor de demisie.

Preşedintele Mihai Ghimpu a semnat, de asemenea, un decret, prin care Serghei Papuha se numeşte în funcţia de judecător, pînă la atingerea plafonului de vîrstă, , anunţă Serviciul de presă al Legislativului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus