Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.03.2010

15-19 martie - „Săptămîna de informare a consumatorilor”

Ministerul Economiei, cu suportul Proiectului de asistenţă tehnică finanţat de Uniunea Europeană (UE)- „Suport pentru implementarea acordului dintre RM şi UE", desfăşoară în perioada 15-19 martie curent „Săptămîna de informare a consumatorilor".

Potrivit ME, în cadrul săptămînii de informare vor fi desfăşurate un set de activităţi cu genericul promovării drepturilor consumatorilor. În acest context, vor avea loc întîlniri de informare şi de consultare a consumatorilor şi agenţilor economici din raioanele ţării. Respectiv, în cîteva centre comerciale din Chişinău vor fi organizate puncte de informare, unde consumatorii vor fi consiliaţi despre achiziţionarea de bunuri şi servicii, dar şi despre obligaţiile care le revin la cumpărare.Echipele de specialişti din cadrul Inspectoratului Principal de Stat pentru Supravegherea Pieţei, Metrologie şi Protectia a Consumatorilor vor pune la dispozitia consumatorilor si agentilor economici cea mai actuală informaţie privind drepturile lor în calitate de consumatori.

Pe parcursul desfăşurării evenimentului, vor fi distribuie consumatorilor şi agenţilor economici gratis circa 2000 exemplare a broşurii „Ghidul consumatorului" editată cu suportul Proiectului „Suport pentru implementarea acordului dintre RM şi UE". Ghidul cuprinde o culegere de acte normative, inclusiv „Legea privind protecţia consumatorilor" şi unele recomandări referitor la alegerea adecvată a produselor.

În acest an, tema propusă pentru ziua de 15 martie, care marchează Ziua Mondială a Drepturilor Consumatorilor este „Banii noştri, drepturile noastre".

Agenda integrală a evenimentelor preconizate a fi desfăşurate în cadrul „Săptămînii de informare a consumatorilor"

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus