Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2010

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii statelor Uniunii Europene şi al SUA

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu ambasadorii statelor Uniunii Europene şi al SUA

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de situaţia internă din Republica Moldova, obiectivele Guvernului şi ultimele evenimente politice.

Vlad Filat i-a informat pe ambasadori despre decizia alianţei de guvernămînt de a modifica Constituţia pe calea organizării unui referendum, precizînd că această decizie a fost una de compromis.

În context, Premierul a ţinut să menţioneze că proiectul de modificare a Constituţiei, dar şi eventualele modificări la legislaţia electorală, vor fi în mod obligatoriu consultate cu Comisia de la Veneţia.

„Vom merge consecvent pe realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus - edificarea în Republica Moldova a unui stat de drept, continuarea cursului de integrare europeană, promovarea reformelor etc.", a menţionat Vlad Filat.

Prim-ministrul a spus că realizarea acestor obiective ar fi imposibilă fără susţinerea partenerilor externi şi a menţionat că Republica Moldova mizează şi în continuare pe sprijinul acestora.

„Avem de parcurs etape deloc uşoare pentru realizarea scopurilor pe care ni le-am propus. Însă, vom avansa în această direcţie doar dacă vom avea sprijinul Dvs.", a menţionat Premierul.

Vlad Filat a exprimat certitudine că această întrevedere este doar un început pentru demararea unor discuţii ulterioare, cu caracter permanent, cu corpul diplomatic acreditat la Chişinău.

„Vă îndemn să fiţi alături de noi şi să ne ajutaţi să avem finalitate în procesul în care ne-am angajat, cît de complicat şi pe alocuri de neînţeles nu ar fi acesta", a declarat Prim-ministrul.

Ambasadorii prezenţi la întrevedere au menţionat că apreciază deschiderea Premierului şi disponibilitatea lui de a discuta despre ultimele evenimente din Republica Moldova, precizînd că o astfel de discuţie era necesară.

Potrivit vorbitorilor, orice decizie nu ar lua autorităţile Republicii Moldova ea trebuie să fie una fundamentată şi să aibă la bază norma legală, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus