Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2010

Raportul Departamentului de stat american consemnează reacția dură a regimului Voronin după protestele din aprilie

Raportul Departamentului de stat american consemnează reacția dură a regimului Voronin după protestele din aprilie

In raportul anual al Departamentului de stat american, privind situatia drepturilor omului în lume, sunt prezentate pe larg alegerile de anul trecut din Moldova, dar mai ales demonstraţiile de protest din 7 aprilie şi repectiv reacţia dură a autorităţilor. Sunt consemnate reţinerile arbitrare, abuzive şi maltratarea celor aflaţi în detenţie. Raportul vorbeşte despre „corupţia din politie" care rămâne o problemă.

Totodată, sunt trecute în revistă diversele dosare deschise împotriva unor politicieni, închise între timp. Raportul Departamentului de stat mai menţionează că trei cazuri legate de demonstraţiile din 7-8 aprilie, au fost considerate cazuri de „detenţie politica": Sergiu Mocanu, Gabriel Stati şi Anatol Mătăsaru.

La capitolul libertatea de religie, se menţionează cazul hanukiei dărâmantă anul trecut, fiind apreciat faptul că iniţiatorul a fost amendat.

Raportul contine şi o lungă trecere în revistă a problemelor pe care le-a avut mass media anul trecut, mai ales relatările tendenţioase ale posturilor publice de radio şi televiziune.

Raportul Departamentului de stat, dat astăzi publicităţii, se bazează pe date şi evenimente din 2009, cu largi referiri comparative la anul 2008. Nu este un document care dă aprecieri, evenimentele sunt expuse alături de eventualele comentarii ale unor institutii interne si internaţionale, relatează Europa Liberă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus