Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.03.2010

Guvernul Marii Britanii va aloca 4,5 mil. lire sterline pentru Suportul Bugetar al Sectorului Asistenţei Sociale

 Guvernul Marii Britanii va aloca 4,5 mil. lire sterline pentru Suportul Bugetar al Sectorului Asistenţei Sociale

Vlad Filat şi Ambasadorul Keith Shannon au semnat astăzi Memorandumul de Înţelegere al Departamentului pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord cu Guvernul Republicii Moldova pentru Suportul Bugetar al Sectorului Asistenţei Sociale.

În conformitate cu prevederile Memorandumului, Guvernul Republicii Moldova beneficiază de un grant în valoare de 4,5 mil. lire sterline, care vor fi direcţionaţi pentru compensarea diferenţei de tarif pentru păturile social-vulnerabile şi pentru implementarea unui nou sistem de asistenţă socială.

„Grantul va fi oferit în două tranşe. Prima tranşă, în valorare de 3,5 mln. lire sterline va fi disbursată imediat, iar cea de-a doua tranşă, în valoare de 1 mln. de lire sterline, va fi acordată după evaluarea implementării condiţiilor acestui Memorandum de către misiunea DFID", a precizat Keith SHANNON, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat, în declaraţia făcută după ceremonia de semnare, că Guvernul RM urmează să realizeze un set de măsuri orientate spre perfecţionarea sistemului de asistenţă socială, printre care adoptarea Planului Naţional de Acţiuni privind Drepturile Omului şi a noii Legi privind controlul public financiar intern.

„Guvernul va utiliza acest suport pentru extinderea sistemului direcţionat de asistenţă socială şi includerea unui număr mai mare de cetăţeni. Astfel, ne angajăm să creăm un sistem durabil şi incluziv de asigurare a bunăstării cetăţenilor, în funcţie de necesităţile reale ale acestora", a declarat Prim-ministrul.

Vlad Filat a adus mulţumiri Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, echipei DFID pentru asistenţa oferită în procesul de reformare a sistemului de protecţie socială.

„Doresc să mulţumesc personal şi în numele Guvernului RM, partenerilor noştri de dezvoltare, în mod special, Dlui Ambassador Keith SHannon şi echipei DFID, pentru reacţia promptă la solicitarea Guvernului RM, asistenţa si suportul oferit în implementarea programelor de dezvoltare şi reformelor în Republica Moldova", a spus Vlad Filat.

Ambasadorul Keith Shannon a menţionat că scopul Departamentului pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord este asigurarea asistenţei pentru edificarea unui sistem sigur de asistenţă socială în Republica Moldova, iar asistenţa acordată are menirea de a contribui la realizarea acestui obiectiv.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus