Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.03.2010

Mihai Ghimpu va întreprinde o vizită în în Lituania

Preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, Preşedinte interimar al Republicii Moldova, va participa, în perioada 11-12 martie 2010, la Comemorarea Solemnă din 11 martie - Ziua Restaurării Independenţei Lituaniei şi a Reuniunii de convocare a Forului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor, care vor avea loc la Vilnius. Reuniunea este patronată de dna Irena Degutiene, Preşedintele Seimas-ului Republicii Lituania, şi sunt aşteptate să participe delegaţii oficiale din peste 20 de ţări.

Membrii delegaţiei vor participa la şedinţa solemnă a Seimas-ului, la ceremonia de arborare a drapelelor naţionale ale Ţărilor Baltice şi la parada Armatei lituaniene.

Mihai Ghimpu va rosti un cuvânt de salut pentru foştii membri ai Seimas-ului Lituaniei, care au semnat Actul de Restaurare a Independenţei la 11 martie 1990, Republica Moldova fiind primul stat care a recunoscut independenţa Lituaniei.

Mihai Ghimpu va avea o alocuţiune şi în cadrul Reuniunii de convocare a Forului Parlamentar al Comunităţii Democraţiilor, care se va desfăşura la 12 martie, şi va semna Declaraţia de la Vilnius, prin care va fi instituit acest For.

În final participanţii la reuniune vor susţine o conferinţă de presă.

La Vilnius Mihai Ghimpu va avea o întâlnire cu diaspora moldovenilor din Lituania.

În cadrul vizitei în Lituania Mihai Ghimpu va fi însoţit de deputatul Ion Hadârcă, preşedinte al fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus