Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.03.2010

În timpul apropiat vor fi desemnaţi reprezentanţii în Consiliul de Administraţie a întreprinderii SA „Termocom”

În timpul apropiat vor fi desemnaţi reprezentanţii în Consiliul de Administraţie a întreprinderii SA „Termocom”

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat ca în termen de 2 săptămâni Primăria să încheie toate procedurile legale pentru preluarea controlului asupra Societăţii „Termocom". În acest sens, în timpul apropiat vor fi desemnaţi reprezentanţii în Consiliul de Administraţie a întreprinderii, care vor alege şi conducerea executivă a SA „Termocom".

Primăria Chişinău va prelua şi datoriile întreprinderii, care se cifrează la suma de 2 miliarde lei. Datoriile acumulate până în anul 2002, când a fost anunţată procedura de insolvabilitate a societăţii constituie 1 miliard 100 milioane lei şi sunt supravegheate de Comitetul Creditorilor. Celelalte datorii sunt ale întreprinderii „Termocom", acumulate în ultimii 7 ani.

Potrivit primarului de Chişinău, după reorganizare autorităţile locale se vor concentra pentru soluţionarea problemelor din cadrul societăţii furnizoare de agent termic, după regulile stabilite în celelalte întreprinderi municipale şi pentru a nu genera noi pierderi şi datorii.

SA „Termocom" a revenit în administrarea Consiliului municipal, măsura fiind stabilită printr-o decizie a Curţii Supreme de Justiţie. De asemenea, a fost încetată procedura de insolvabilitate a Societăţii „Termocom", cu continuarea procedurii planului, anunţă Serviciul de presă al Primariei.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus