Trimite e-mail | Printeaza
Social
05.03.2010

IKEA oferă Moldovei fonduri pentru dezvoltarea copiilor

Reţeaua suedeză de magazine IKEA a oferit Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) 200 000 de dolari pentru pentru îmbunătăţirea mediului de educaţie a copiilor. O delegaţie IKEA, însoţită de reprezentanţi ai Comitetlui Naţional suedez pentru UNICEF, s-au aflat în perioada 1-5 martie într-o vizită de documentare la Chişinău. Anul trecut compania internaţională a oferit Moldovei 400 000 de dolari. Aceste fonduri vor fi folosite pentru instituirea unui model de şcoli „prietenoase copiilor", adică oferirea de condiţii igieno-sanitare adecvate în instituţiile de învăţământ, protecţie împotriva violenţei şi cunoştinţe mai utile pentru viaţă.

Fondurile au fost colectate în urma campaniei „1 euro este o avere..." desfăşurate acum trei ani în toate cele 258 de magazine IKEA din lume. Campania propunea cumpărătorilor să doneze 1 euro pentru fiecare jucărie de pluş cumpărată în reţeaua de magazine IKEA. Campania a fost organizată în parteneriat cu UNICEF şi Organizaţia „Salvaţi Copiii". Din cele 8 milioane de euro colectate, UNICEF a finanţat în cele mai sărace ţări din lume 22 de proiecte, menite să îmbunătăţească calitatea vieţii şi dezvoltării copiilor.

Potrivit UNICEF Moldova , printre cele 17 ţări care au beneficiat de ajutorul IKEA se numără Moldova, China, Macedonia, Rusia, Sierra Leone, Africa de Sud, Tajikistan, Uybekistan şi Vietnam.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus