Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-04/valeriu-lazar-a-avut-o-intrevedere-cu-preshedintele-consiliului-de-directori-ai-camerei-de-comertz-a-14869.html
Data: Mar 4, 2010 (20:27)

Valeriu Lazăr a avut o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Directori ai Camerei de Comerţ Americane din Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr a avut, miercuri 3 martie, o întrevedere cu preşedintele Consiliului de Directori ai Camerei de Comerţ Americane din Moldova(AmCham), John Maxemchuk.

Potrivit ME, întrevederea a avut drept obiective: discutarea strategiei de atragere a investiţiilor elaborată de către AmCham, ulterior a viziunilor în acest sens a Ministerului Economiei, precum şi realizarea unui schimb de opinii vizavi de periodicitatea unei viitoare colaborări.

John Maxemchuk a accentuat interesul sporit al AmCham de face parte activ din acest proces participativ, avînd drept scop atragerea a cît mai multe investiţii străine în Republica Moldova, specificînd că o atenţie deosebită este acordată vînării investitorilor străini de talie majoră, de care piaţa Moldovei duce la moment lipsă.

Oficialii au determinat în comun cîteva domenii care s-ar solda cu investiţii de succes, precum ICT (Information and communication technologies), zonele economice libere şi dezvoltarea parcurilor industriale. Domenii ce vor servi drept piloni de prezentare în cadrul evenimentelor organizate de către Republica Moldova pentru investitorii străini, precum Forumul Economic Vienez, care în acest an se va desfăşura la Chişinău.

Camera de Comert Americana din Moldova (AmCham) este o asociaţie de afaceri neguvernamentală, fondată în anul 2006 de către o echipa de oameni de afaceri din SUA şi Republica Moldova. În prezent, AmCham reprezintă una dintre cele mai mari asociaţii de afaceri private din Republica Moldova. Cele doua obiective primordiale ale AmCham sunt: de a îmbunatati climatul de afaceri şi cel investitional in Moldova; de a promova activ business-ul local şi cel strain.