Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.03.2010

Noua candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie va fi numită de către Legislativ în termen de 30 de zile

În şedinţa de astăzi, 4 martie, a Parlamentului deputaţii au votat pentru eliberarea lui Ion Muruianu din funcţia de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie.
 
Potrivit MJ, demiterea Preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie a fost votată de majoritatea deputaţilor aflaţi în sala de şedinţe a Parlamentului, care au susţinut proiectul prezentat de către deputaţii Mihai Godea, Vitalie Nagacevschi şi Alexandru Tănase.
 
Deputaţii au decis că Parlamentul este în drept să-l elibereze din funcţie pe Ion Muruianu, deoarece în această situaţie demiterea lui Muruianu nu reprezintă o sancţiune disciplinară, iar Legislativul nu are nevoie de un demers din partea Consiliului Superior al Magistraturii, căci, potrivit legislaţiei, Consiliul Superior al Magistraturii propune doar numirea preşedintelui CSJ, nu şi demiterea preşedintelui Curţii Supreme de Justuiţie. De asemenea, s-a luat o decizie pentru a da o apreciere comportamentului lui Ion Muruianu.
 
Noua candidatura pentru funcţia de Preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie va fi numită de către Legislativ la propunerea Consiliul Superior al Magistraturii în termen de 30 de zile.
 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus