Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2010

MAEIE şi MAI vor discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre aspectele tehnice ce ţin de eliberarea permiselor de mic trafic

MAEIE şi MAI vor discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre aspectele tehnice ce ţin de eliberarea permiselor de mic trafic

Prim-ministrul Vlad Filat a efectuat astăzi o vizită la Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău, unde, începînd cu 1 martie, 2010, sînt primite cererile pentru permise de mic trafic, care le vor permite cetăţenilor RM să călătorească în zona de frontieră a României fără vize. „Se pare că există anumite deficienţe legate de actele necesare pentru obţinerea acestui permis. Am venit aici pentru a discuta despre această situaţie, urmînd ca ulterior să identificăm şi soluţii", a spus Vlad Filat. 

Prim-ministrul a anunţat că, în cel mai scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi Ministerul Afacerilor Interne vor discuta cu autorităţile de la Bucureşti despre aspectele tehnice ce ţin de eliberarea permiselor de mic trafic în zona de frontieră a României.

„Săptămîna viitoare va merge la Bucureşti reprezentantul MAEIE, care va finaliza acest discuţii. Sînt sigur că într-un viitor apropiat toate aceste măsuri tehnice nu vor mai crea probleme pentru cetăţenii moldoveni ce au dreptul să circule în zona de frontieră a României fără vize", a precizat Premierul.

Vlad Filat a vizitat şi clădirea Secţiei consulare, unde a fost întîmpinat de ministrul-consilier Petru Liţiu, responsabil de permisele pentru mic trafic la frontieră din cadrul acestei secţii.

Petru Liţiu a spus că ştie de existenţa anumitor probleme la aplicarea dosarelor pentru obţinerea permisului de mic trafic, precizînd că acestea sînt condiţiile impuse de Uniunea Europeană.

"Ne dorim foarte mult ca cetăţenii moldoveni să poate obţine aceste permise mai uşor", a precizat oficialul.

După vizita efectuată la Secţia Consulară, în debutul şedinţei Guvernului, Vlad Filat a dat un şir de indicaţii cu scopul de a simplifica procedura de obţinere a permiselor de mic trafic.

Vlad Filat a cerut ministrului Afacerilor Interne, Victor Catan, şi ministrului Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor, Alexandru Oleinic, să examineze problemele cu care se confruntă persoanele care beneficiază de prevederile Acordului privind micul trafic la frontieră şi, dacă va fi necesar, să instituie o comisie.

Cancelaria de Stat a primit indicaţia de a desfăşura o amplă campanie de informare a populaţiei privind prevederile Acordului de mic trafic la frontieră şi procedura de obţinere a permiselor, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus