Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2010

Emil Boc a mandatat astăzi MAE român să emită un nou formular simplificat de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră

Emil Boc a mandatat astăzi MAE român să emită un nou formular simplificat de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Prim-ministrul României, Emil Boc. Cei doi premieri au făcut o scurtă trecere a stadiului actual al relaţiilor bilaterale, referindu-se în special la situaţia legată de intrarea în vigoare a Acordului privind micul trafic de frontieră.

Vlad Filat a menţionat problemele cu care se confruntă cetăţenii R. Moldova în procesul de obţinere a permisului pentru acces fără viză în zona de frontieră a statului vecin şi i-a comunicat omologului său roman că s-a documentat la faţa locului asupra situaţiei, vizitînd astăzi Secţia consulară a Ambasadei României la Chişinău.

Prim-ministrul R.Moldova s-a referit şi la indicaţiile pe care le-a dat în cadrul şedinţei de Guvern de astăzi în vederea facilitării implementării Acordului privind micul trafic la frontieră şi, în special, a procedurii de obţinere a permiselor de către cetăţeni.

Premierul Emil Boc a menţionat că a mandatat astăzi Ministerul Afacerilor Externe Român să emită un nou formular simplificat de obţinere a permisului de mic trafic la frontieră.

Premierul roman s-a referit şi la unele condiţii simplificate ce ar putea facilita obţinerea permisului, cum ar fi declaraţia pe proprie răspundere a solicitantului de permis.

Cei doi premieri au pledat pentru soluţionarea problemelor ce apar pe parcurs printr-un dialog constructiv şi deschis, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus