Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.03.2010

Comisia Europeană acordă Guvernului RM suport în valoare de 2,4 mln. euro

Comisia Europeană  acordă Guvernului RM suport în valoare de 2,4 mln. euro

Prim-ministrul R.Moldova Vlad Filat şi şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Dirk Schuebel au semnat astăzi Addendumul la Acordul de Finantare pentru implementarea Programului de Suport al Reformelor în Sectorul de Asistenţă Socială dintre Comisia Uniunii Europene şi Guvernul R.Moldova.

Modificările la Acordul de bază permit direcţionarea a 2,432 mln. euro pentru implementarea noii Legi privind compensaţiile sociale pentru perioada rece a anului, adoptată recent de Parlament.

„Oferirea compensaţiilor a devenit posibilă graţie suportului partenerilor de dezvoltare. Astfel, Comisia Europeană acordă Guvernului RM suport în valoare de 2,4 mln. euro. Departamentul pentru Dezvoltare Internaţională al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord va oferi Guvernului R.Moldova un Grant in valoare de 4,5 mln. lire sterline", a precizat Prim-ministrul.

Prim-ministrul Vlad Filat a menţionat, în declaraţia făcută după ceremonia de semnare, că imediat după majorarea tarifelor de către ANRE, Guvernul a anunţat că va identifica soluţii pentru compensarea diferenţei de tarif în cazul reprezentanţilor păturilor social-vulnerabile.

Potrivit Serviciulul de presă al Guvernului, premierul a mai specificat că, în urma implementării Legii privind compensaţiile sociale pentru perioada rece a anului, de compensaţii vor beneficia circa 260 mii de persoane. „Mecanismul de acordare a compensaţiilor va fi unul de maximă transparenţă. În acest sens, Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi Regulamentul cu privire la modul de stabilire şi plată a compensaţiei sociale", a declarat Premierul.

Ambasadorul Dirk Schuebel, şeful Delegaţiei Comisiei Europene în Republica Moldova, a menţionat că prin această asistenţă Comisia Europeană doreşte să ajute Guvernul Republicii Moldovei şi populaţia ţării noastre. „Sîntem bucuroşi că am reuşit să identificăm sursele necesare şi sperăm că aceste mijloace vor ajunge în R.Moldova foarte curînd", a declarat Dirk Schuebel

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus