Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-03/biroul-de-credit-din-republica-moldova-lucreaza-cu-solutia-sivabon-de-la-siveco-romania-14851.html
Data: Mar 3, 2010 (19:22)

Biroul de Credit din Republica Moldova lucreaza cu solutia Sivabon de la Siveco Romania

Siveco Romania a incheiat cu succes implementarea sistemului Sivabon la Biroul de Credit din Republica Moldova, fapt certificat prin obtinerea scrisorii de acceptanta functionala din partea beneficiarului.

Modificarea pietei creditelor din Moldova a impus luarea unor masuri de prudenta. Astfel, a aparut necesitatea infiintarii unei agentii de monitorizare a utilizatorilor de credite.

Biroul de Credit din tara vecina a ales solutia SIVABON furnizata de Siveco Romania atat datorita raportului foarte bun dintre pret si performanta, cat, mai ales, datorita rezultatelor excelente ale solutiei care functioneaza la Biroul de Credit din Romania.

Trebuie precizat ca, in Republica Moldova, aplicatia Sivabon gestioneaza atat date despre persoane fizice, cat si juridice. In Romania, in baza de date a Biroului de Credit sunt inregistrate doar persoane fizice.

"Marele avantaj al sistemului Sivabon ce sta la baza functionarii acestei institutii deosebit de importante pentru Republica Moldova este acela ca ajuta la construirea de relatii financiare cu grad redus de risc pentru participanti (institutii financiar-bancare si non-bancare) si, indirect, pentru intregul sistem financiar moldovenesc. Fiecare participant contribuie la construirea si mentinerea unei baze de date de amploare continand date de cea mai buna calitate", a declarat Cristian Aciubotaritei, Head of Unit Key Public Account in cadrul Siveco Romania.

Colaborarea dintre Siveco Romania si Biroul de Credit din Republica Moldova a demarat in 2008. Aplicatia Sivabon, dezvoltata de Siveco Romania in colaborare cu specialistii Biroului de Credit din Republica Moldova, administreaza o baza de date comuna ce contine informatii despre clienti debitori, persoane fraudulente si conturile lor. Sistemul gestioneaza date negative si pozitive, provenite din surse bancare si non-bancare.

"Aplicatia Sivabon pune la dispozitia participantilor un instrument extrem de puternic pentru determinarea gradului de risc curent in activitatea de creditare si de analiza a portofoliului. Suntem siguri ca va fi principalul instrument atat pentru departamentele de aprobare credite, analiza a riscului, cat si pentru departamentele de dezvoltare de noi produse si politici interne", a declarat Lucian Grigorescu, Senior Project Manager in cadrul Siveco Romania SA, responsabilul implementarii proiectului in Republica Moldova.

"Solutia Sivabon implementata de Siveco Romania la Biroul de Credit va usura procesul de luare a unei decizii care devine mai simplu, mai rapid si mai sigur atat timp cat se bazeaza pe informatii superioare din punct de vedere cantitativ si calitativ. Totodata va scadea numarul si valoarea restantelor la nivelul sectorului financiar-bancar din tara noastra", a declarat Silviu Foca, directorului Biroului de Credit din Republica Moldova.

Despre Siveco Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, Siveco Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii Siveco Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), Siveco Netherlands B.V.

Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile Siveco Romania sunt utilizate de peste 1000 de beneficiari din tari de pe 4 continente, atat institutii publice importante, cat si companii private de referinta.

Siveco Romania SA este certificata ISO 9001:2008 de catre compania franceza AFAQ-AFNOR, cotata printre primele 5 in lume din punct de vedere al prestigiului auditului pe care il efectueaza, si dezvolta parteneriate solide cu cele mai mari companii de software si hardware din lume (Intel, HP, IBM, Bull, Oracle, Microsoft etc). Compania Siveco Romania este membra a mai multor asociatii profesionale si de afaceri din Romania (AmCham, CCIFER, ARIES, ATIC, ANIAP) si internationale (Asociatia Europeana pentru Tehnologia Informatiei - EITA si Information Society Technologies Advisory Group - ISTAG) si a aderat la importante initiative globale, precum UNPD Global Compact, WEF Transparency si PACI (Partnership Against Corruption Intiative).

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, Siveco Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte. Contributia Siveco Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors - Vertical Market.
 
Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.Siveco.ro si www.advancedElearning.com.