Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-02/vlad-filat-a-avut-astazi-o-intrevedere-cu-o-delegatzie-a-companiei-nestl-14803.html
Data: Mar 2, 2010 (17:59)

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a companiei Nestlé

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu o delegaţie a companiei Nestlé, condusă de Laurent Freixe, Vicepreşedinte executiv, Director pentru regiunea Europa. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de activitatea companiei Nestlé,  în special în regiunea Europei de Est, precum şi de perspectiva de extindere a businessului companiei în R.Moldova.

Laurent Freixe a confirmat interesul companiei Nestlé pentru extinderea activităţii în Republica Moldova şi disponibilitatea de a face investiţii importante şi  de lungă durată în ţara noastră, remarcînd oportunităţile pe care le oferă piaţa moldovenească. 

Prim-ministrul Vlad Filat a salutat aceste intenţii şi a dat asigurări că pentru Guvernul Republicii Moldova este o prioritate crearea condiţiilor favorabile pentru atragerea investiţiilor străine în economia naţională.

Premierul a menţionat rezultatele activităţii care le-a demonstrat compania Nestlé în ţările vecine, optînd pentru promovarea unor proiecte de anvergură în Republica Moldova. Vlad Filat a menţionat că Republica Moldova dispune de un potenţial înalt de producţie a materiei prime agricole, inclusiv ecologică, ce ar putea fi supusă procesării pentru producerea unei game largi de produse alimentare, inclusiv de către compania  Nestlé.

Interlocuitorii au fost solidari în ceea ce priveşte oportunitatea dezvoltării unui parteneriat reciproc avantajos în domeniul agro-alimentar.

Nestlé S.A. (Elveţia) este cel mai mare producător de produse alimentare din lume. Compania deţine 456 de fabrici în 87 ţări, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.