Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-02/banca-europena-pentru-investitzii-planifica-sa-investeasca-in-r-moldova-circa-100-mln-euro-pentru-ur-14814.html
Data: Mar 2, 2010 (18:33)

Bănca Europenă pentru Investiţii planifică să investească în R.Moldova circa 100 mln. euro pentru următoarele 15 luni

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Constantin Synadino, şeful Divziunii  pentru Energie, Mediu şi ÎMM pentru Rusia, Europa de Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală din cadrul Departamentului pentru ţările vecine şi partenere ale Europei a Băncii Europene pentru Investiţii.

Constantin Synadino a mulţumit Premierului pentru deschidere, precizînd că la momentul de faţă BEI implementează în Republica Moldova mai multe proiecte de succes.

„Republica Moldova prezintă un interes deosebit pentru noi şi dorim să continuăm investiţiile în ţara Dvs. Pentru anul 2010 planificăm să lansăm mai multe proiecte ce ţin de creditarea întreprinderilor mici şi mijlocii, protecţia mediului ambiant, infrastructură. De asemenea, sîntem dispuşi să efectuăm studii de fezabilitate privind lansarea unor proiecte în domeniul energetic şi a surselor alternative de energie", a spus Constantin Synadino.

Constantin Synadino a menţionat că, pentru următoarele 15 luni, BEI planifică să investească în Republica Moldova circa 100 mln. euro.

„Avem o agendă complexă pentru Republica Moldova, iar abordarea noastră va fi una pragmatică", a spus  el.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit BEI pentru interesul faţă de Republica Moldova, precizînd că există mai multe domenii unde investiţiile sînt necesare.

Premierul a  spus că securitatea energetică a statului este una din priorităţile actualului Guvern. În context, Vlad Filat a menţionat modificările operate la legislaţia privind domeniul energetic, dar şi aderarea Republicii Moldova la Comunitatea energetică europeană, precizînd că acest lucru este o mare reuşită.

„Guvernul Republicii Moldova este deschis pentru colaborare şi apreciază  disponibilitatea BEI de a investi în Republica Moldova", a precizat Vlad Filat, anunţă Serviciul de presă al Guvernului.