Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2010-03-01/valeriu-lazar-a-avut-o-intrevedere-cu-delegatzia-oficiului-coordonatorului-asistentzei-sua-pentru-eu-14783.html
Data: Mar 1, 2010 (17:08)

Valeriu Lazăr a avut o întrevedere cu delegaţia Oficiului Coordonatorului Asistenţei SUA pentru Europa şi Eurasia

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei Valeriu Lazăr a avut joi, 25 februarie curent, o întrevedere cu delegaţia Oficiului Coordonatorului Asistenţei SUA pentru Europa şi Eurasia (OCAEE), compusă din directorul-adjunct Kathy Kavalek şi referentul pentru Moldova Gregory Gardner. Membrii delegaţiei au calificat noul context politic drept unul favorabil pentru implementarea proiectelor în economie, anunţînd o creştere a valorii asistenţei tehnice în anul curent pînă la 20 mln dolari SUA, în anul 2009 suma acordată fiind de 15 mln dolari SUA.

Delegaţia Oficiului Coordonatorului Asistenţei SUA pentru Europa şi Eurasia (OCAEE) au efectuat, în perioada 22-26 februarie curent, o vizită de lucru la Chişinău. Obiectivul vizitei a constat în revizuirea programelor de asistenţă a SUA oferite R.Moldova în scopul ajustării acestora la priorităţile actuale ale Moldovei şi corelării cu programele de asistenţă oferite Republicii Moldova din partea comunităţii donatorilor internaţionali. În acest context, agenda delegaţiei SUA a inclus întrevederi cu reprezentanţele Băncii Mondiale, Uniunii Europene şi organizaţiilor principale de asistenţă bilaterală din partea Suediei (SIDA) şi Norvegiei. Totodată, au fost solicitate întrevederi cu reprezentanţii Guvernului R. Moldova.

Potrivit ME, scopul întrevederii a fost discutarea corelării programelor de asistenţă ale SUA oferite Moldovei cu noile priorităţi stabilite în sectorul economic al Republicii Moldova.

Valeriu Lazăr a accentuat importanţa vizitei delegaţiei OCAEE la Chişinău în contextul exerciţiului intern realizat actualmente de R.Moldova, în vederea structurării unor scopuri şi priorităţi concrete pentru Reuniunea Grupului Consultativ de Donatori din 24 martie curent.