Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.02.2010

Alege mărţişorul în funcţie de zodie

Alege mărţişorul în funcţie de zodie

Sărbătoarea Mărţişorului are loc în prima zi a lunii martie, prima lună a primăverii. Mărţişorul este un element simbolic reprezentat de un şnur bicolor, care adună zilele, săptămânile şi lunile anului în două anotimpuri, iarnă şi vară, făcut cadou la l martie, ziua Dochiei, străvechi început de an agrar.

Mărţişorul este confecţionat din două fire colorate alb şi roşu, de care se prinde un obiect artizanal. Deşi nu se ştie cu exactitate de când datează acest obicei, se ştie că prima zi a primăverii era celebrată încă de acum aproximativ 8.000 de ani, iar mărţişorul îşi are originea în credinţele şi practicile agrare de atunci.

Berbecii nu vor peisaje acvatice
Fiind o fire dinamică, întreprinzătoare şi curajoasă, i se potriveşte un mărţişor care are legătură cu acţiunea sau care este un simbol al călătoriilor. Fiind semn de Foc, Berbecul nu apreciază un mărţişor care are legătură cu apa, deci evitaţi pe cât posibil peştişorii, fântânile, peisajele acvatice.

Taurii, impresionaţi de bijuterii scumpe
Iubeşte luxul, confortul, proprietăţile, stabilitatea. Alegeţi pentru el un mărţişor care simbolizează banii, o căsuţă, o cutiuţă pentru bijuterii. Se va bucura foarte mult dacă mărţişorul este din aur sau din argint ori dacă e un miniobiect foarte scump şi aparţine unui brand important. Mărţişoarele lucrate artistic îl impresionează cel mai tare.

Gemenii preferă mesajele de dragoste
Nativii din această zodie, în general, pun mare accent pe iubire, deci toate mărţişoarele care au în atenţie acest sentiment sunt perfecte: inimioare, Cupidoni, amoraşi, mesaje de dragoste, dulcegării. De asemenea, Gemenii iubesc forme care reprezintă soarele şi lumina, deci acestea pot fi în tonuri de galben şi portocaliu.

Racii iubesc toate florile
E prin definiţie romantic şi are o fire sensibilă. De aceea, îl impresionează toate lucrurile delicate şi e atent la detalii. Iubeşte toate florile. Dacă alături de mărţişor îi dăruiţi şi o felicitare sau o carte, l-aţi cucerit definitiv. E genul de persoană care se hrăneşte din amintiri, aşa că va păstra ani în şir toate mărţişoarele primite.

Leii nu vor obiecte banale
E mândru şi lăudăros, aşa că aveţi mare grijă când îi alegeţi mărţişorul, fiindcă îi place să se laude cu el. Poate avea formă de stea, poate fi dintr- un metal strălucitor ori în tonuri tari de roşu şi oranj. Unul dintre defectele majore ale Leului e snobismul, de aceea nu-i dăruiţi un mărţişor banal ca formă, fiindcă îl va arunca imediat la coş.

Fecioarele sunt conservatoare
Înzestraţi cu sensibilitate şi modestie, cei născuţi sub acest semn zodiacal iubesc animalele, de aceea mărţişorul poate simboliza unul dintre ele. Printre defectele lor se află conservatorismul, din care cauză ar fi bine să le dăruiţi mărţişoare tradiţionale şi fiţi siguri că le vor purta pe toate pe care le primesc de 1 Martie.

Balanţele se amuză la kitsch-uri
Are o fire sociabilă şi optimistă. Ştie să aprecieze un mărţişor cu o formă jucăuşă, un model cu o interpretare hazlie, chiar se amuză de un kitsch. Nu-i mai dăruiţi simbolul balanţei, fiindcă s-a săturat de acest stereotip. Mai bine un mărţişor realizat de un artist plastic.

Scorpionilor nu le plac aranjamentele
Este răzbunător, aşa că dacă primeşte un mărţişor care îi subliniază defectele, va răspunde imediat cu aceeaşi monedă. Mai bine îi alegeţi un simbol al judecăţii sau imagini care au legătură cu arhitectura, designul, pictura. Aranjamentele florale nu-l impresionează deloc pe reprezentantul acestei zodii.

Săgetătorii sunt contra dulcegăriilor
Nu-i place să fie prizonierul iubirii, de aceea nu pune mare preţ pe mărţişoarele care evidenţiază acest sentiment. Fără dulcegării. Mai potrivite sunt modelele care simbolizează aventura, distracţia, petrecerea, călătoriile. Un mărţişor schematic care reprezintă mişcarea, acţiunea şi agitaţia e alegerea ideală.

Capricornii vor coşar sau potcoavă
Este o zodie de Pământ, de aceea respectă tradiţia şi valorile morale. Cel mai clasic mărţişor i se pare cea mai potrivită alegere. Un ghiocel, un coşar, o potcoavă. Simplu şi cât mai natural, fără îmbunătăţiri inutile. Şi mai are o calitate: colecţionează toate mărţişoarele primite şi îmbrăţişează pasiunea realizării lor.

Vărsătorii nu vor studia cu atenţie cadoul
E cam superficial, deci nu va studia cu mare atenţie ceea ce primeşte cadou. Asta nu înseamnă că-i puteţi dărui chiar orice tip de mărţişor. Îl puteţi impresiona cu obiecte cu tentă artistică, de la pictură la muzică. De pildă, un mărţişor care reprezintă un pian, un tablou, o sculptură, un portativ muzical.

Peştii, fascinaţi de mistere
Cei din această zodie sunt optimişti şi veseli, aşa că orice mărţişor ar primi nu se supără. Pe unele le poartă, pe altele le împart celor care nu au primit, fiindcă au tendinţa de a-i ajuta necondiţionat pe cei din jur. Sunt fascinaţi de mistere, aşa că mărţişorul poate fi un model ce reprezintă soarele, stelele, simbolurile abstracte.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus